<
>

Groningen haalt transfervrije doelman Leeuwenburgh

FC Groningen versterkt zich komende zomer met Peter Leeuwenburgh. De 27-jarige keeper komt transfervrij over van Cape Town City.

"Ik heb veel respect voor wat Sergio Padt hier heeft gedaan. Ik ben hier niet om de nieuwe Sergio Padt te zijn, maar ik hoop wel van dezelfde waarde te zijn. Ik denk dat ik goed pas bij de club: nuchterheid en hard werken."

Bij FC Groningen lijkt Leeuwenburgh in ieder geval de concurrentie te moeten aangaan met Jan Hoekstra, die momenteel wordt verhuurd aan Roda JC. In de zomer vertrekt Sergio Padt naar Ludogorets. Reservekeepers Per Kristian Bratveit (gehuurd van Djurgardens IF, optie tot koop) en Jan de Boer beschikken over een aflopend contract.

"Ik vind dat de Zuid-Afrikaanse competitie wel wordt onderschat", zegt Leeuwenburgh, die veertien jaar lang in de jeugdopleiding van Ajax heeft gezeten en drie jaar geleden naar Kaapstad vertrok. "Het was misschien niet de eerste stap waar je aan denkt vanuit de jeugdopleiding van Ajax. Ik ben ooit vertrokken met de intentie om ooit weer terug te keren."