<
>

Letsch: "Er heerst bekerkoorts in de hele stad"

Vitesse maakt zich op voor de finale van de TOTO KNVB Beker, aanstaande zondag tegen Ajax. Trainer Thomas Letsch ziet dat het leeft. "Er heerst bekerkoorts in de hele stad. Als je rondloopt zie je vlaggen. Posters in de ramen. Een erg goede atmosfeer. Het gekke is dat wij dit gevoel niet kunnen delen met de supporters. Maar ik heb de video gezien van het vuurwerk op de brug. Het is geweldig. Je voelt de bekerkoorts nu ook in de spelersgroep."

(sfeer)acties
Naast spelers en staf is ook Arnhem in de ban van de bekerfinale. De stad kleurt steeds meer geel-zwart. Vitesse-supporters organiseerden een indrukwekkende sfeeractie op de John Frostbrug, met een groot spandoek en veel fakkels. En er valt van alles te nuttigen in aanloop naar de finale. Wat te denken van het ‘frietje Vitesse speciaal’, Vitesse-gebak en het ‘Dikke Prijs-bier’.

Prijs pakken
Ook de 37-jarige Remko Pasveer kijkt uit naar zondag. "Het is altijd mooi om een finale te spelen en een prijs te pakken. Dat willen we heel graag doen." Een prijs pakken, dat deed Vitesse één keer eerder. In 2017 waren de Arnhemmers in de bekerfinale te sterk voor AZ (0-2) door twee treffers van Ricky van Wolfswinkel. Het enige zilverwerk tot dusver in de clubhistorie.

Geloof
Pasveer put vertrouwen uit het feit dat AS Roma Ajax donderdag wist uit te schakelen in de kwartfinales van de Europa League. "Zoals we gisteravond hebben gezien kan een beter team ook verliezen. Ook in een tweeluik, wat moeilijker is zelfs. Waarom zou het niet in één wedstrijd kunnen? We staan er wat dat betreft goed in."

De finale Ajax – Vitesse is zondag om 18:00 uur LIVE te zien op ESPN. De voorbeschouwing begint om 16:00 uur.