<
>

Heel Hertha BSC 14 dagen in quarantaine, drie duels uitgesteld

Pro Shots

Volgens verschillende Duitse media moet de gehele selectie en staf van Hertha BSC veertien dagen in quarantaine na meerdere coronabesmettingen. De komende duels van de ploeg uit Berlijn met Mainz, SC Freiburg en Schalke 04 worden vrijwel zeker uitgesteld, wat een gigantische rol kan betekenen in de degradatiestrijd.

Hertha BSC moet veertien dagen in teamquarantaine. Na de positieve coronameldingen van donderdagochtend, is donderdagmiddag weer een positieve coronabevinding vastgesteld. Het virus lijkt hoogtij dagen te vieren onder de spelers, waarop het besluit is gemaakt om twee weken in quarantaine te gaan. Hoofdtrainer Pál Dárdai, assistent-coach Admir Hamzagić en aanvaller Dodi Lukébakio werden donderdagochtend positief bevonden. In de middag kwam daar Marvin Plattenhardt bij.

Voor Hertha zijn het spannende tijden. De club uit de hoofdstad staat slechts op doelsaldo boven de streep, want nummer zestien Arminia Bielefeld scoorde veel minder maar heeft net zo goed 26 punten uit 28 duels. Mainz, tegenstander van zondag, staat slechts een plek boven Hertha met 28 punten. Schalke zou zondag kunnen degraderen bij winst van zowel Bielefeld als Hertha, maar als het duel van Hertha wordt uitgesteld hoeft dat niet zo te zijn.

“Na overleg hebben we de hygiënemaatregelen tijdens de laatste internationale break weer aangescherpt en daarmee hoopten we ook dat de positieve coronatest van Rune Jarstein een op zichzelf staand geval zou blijven. Helaas is dit niet bevestigd ", zegt sportdirecteur Arne Friedrich:

"Door de gevallen die zich hebben voorgedaan, zijn we nu gedwongen tot 14 dagen thuisquarantaine. Dit is absoluut de juiste stap, want we moeten nu zes Bundesliga-wedstrijden spelen tegen het einde van het seizoen. Tijdens de quarantaine thuis blijft het team fit met virtuele trainingseenheden onder begeleiding van het coachingsteam. We accepteren de situatie ondanks de moeilijke omstandigheden en zullen alles wat in onze macht ligt voor een succesvolle seizoensfinale op het spel zetten."