<
>

Gudde gaat kampioensschaal 'gewoon' uitreiken

Pro Shots

Als SC Cambuur de titel in de eerste divisie pakt, wordt de kampioensschaal gewoon uitgereikt door Eric Gudde. De directeur van de KNVB reageert daarmee op woorden van Cambuur-trainer Henk de Jong, die eerder op donderdag zei dat het niet verstandig zou zijn als Gudde dat zou doen.

"Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club", reageert Gudde. "Wat wil hij hiermee bereiken? Ik heb wel mijn verplichtingen als KNVB-directeur."

Cambuur is vrijdag bij een zege op Helmond Sport officieus zeker van promotie. De eerste twee ploegen mogen naar de Eredivisie. Later deze maand kunnen de Leeuwarders de titel veiligstellen.

Woedend op de KNVB

De Jong was ruim een jaar geleden woedend toen de KNVB besloot de competitie, die was stilgelegd vanwege het coronavirus, niet meer te hervatten en ook niet te doen aan promotie en degradatie. Cambuur had op dat moment een enorme voorsprong en kon promotie nauwelijks nog ontgaan.

"Dat is beter van niet, ook voor hem", zei De Jong donderdag over het feit dat Gudde de schaal aan Cambuur moet overhandigen bij een kampioenschap. "Op menselijk gebied bedoel ik dat. Dat moet hij niet doen, dat is niet verstandig. Verder is het een hartstikke nette man."