<
>

ADO Den Haag spant kort geding aan tegen grootaandeelhouder

Pro Shots

ADO Den Haag heeft grootaandeelhouder United Vansen aangeklaagd. Volgens ADO heeft de club nog twee miljoen euro tegoed van het Chinese bedrijf. De rechtszaak zal plaatsvinden op 22 april.

In het belang van de club

In een kort statement noemt de club het een vervelende maar noodzakelijke ontwikkeling. Ze voelen zich, in het belang van de club, genoodzaakt om deze juridische stap te nemen. Het is voor de financiële situatie namelijk van essentieel belang dat de overeengekomen betalingsafspraken alsnog nagekomen zullen worden.

De club wil de twee miljoen euro zo snel mogelijk hebben en probeert nu via een spoedprocedure te realiseren dat zij het geld krijgen. Het is niet het eerste juridisch geschil tussen ADO en UVS, in 2017 stonden ze ook al eens tegenover elkaar in de rechtbank. Toen moest United Vansen uiteindelijk 2.5 miljoen euro betalen aan ADO.

Verkoop

UVS probeert ADO overigens al een tijd lang te verkopen. Eerder bereikte ze nog een akkoord met Cosinus Group Capital Partners, een Zwitserse investeringsmaatschappij. Deze deal ketste eind vorige week echter af, nadat de Zwitsers de zoveelste betalingstermijn hadden laten verlopen. Volgens Voetbal International en Algemeen Dagblad geldt De Pacific Media Group (PMG) nu als de belangrijkste gesprekspartner.