<
>

Basisplaats voor Klaiber, Timber centraal tegen Roma

Sean Klaiber Pro Shots

Sean Klaiber heeft donderdag in het belangrijke Europa League-duel met AS Roma een basisplaats afgedwongen. De rechtsback van Ajax vervangt de geschorste Devyne Rensch. Jurriën Timber start in het centrum van de verdediging.

Erik ten Hag doet ook weer een beroep op Maarten Stekelenburg. Dat had de trainer gisteren al prijs gegeven op de persconferentie. Voor de ervaren doelman is het een weerzien met zijn oude club AS Roma, tegen wie Ajax een 2-1 achterstand moet ombuigen. Kjell Scherpen, die vorige week tegen de Italianen een cruciale fout maakte, begint op de bank.

In de opstelling van Ajax zijn voor de rest weinig verrassingen te ontdekken. Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico maken de defensie compleet. Het middenveld wordt gevormd door Edson Álvarez, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch. Voorin kiest Ten Hag voor Antony, Dusan Tadic en David Neres.

Bij de Italianen staat Rick Karsdorp in de basis. De oud-Feyenoorder was er in het heenduel met de Amsterdammers niet bij vanwege een schorsing. Ook Henrikh Mkhitaryan keert terug in de opstelling van Paulo Fonseca. De middenvelder is hersteld van een kuitblessure.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Klaiber, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres
Opstelling AS Roma: López; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Diawara, Veretout, Calafiori; Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko

De Europa League-uitzending met AS Roma - Ajax zie je vanaf 20.00 uur op ESPN2.