<
>

Janssen alleen geschorst voor kritiek op Kooij

Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen heeft geen schorsing gekregen voor zijn rode kaart in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Emmen (1-3). De tuchtcommissie betaald voetbal besloot Janssen vrij te spreken. De verdediger werd donderdag wél geschorst naar aanleiding van de uitspraken die hij na het duel deed over scheidsrechter Joey Kooij.

De 30-jarige Limburger moest tegen Emmen kort na rust met rood van het veld, omdat hij Paul Gladon zou hebben vastgehouden. Uit de strafschop die daarop volgde, opende Sergio Peña de score.

Janssen deed na het duel op tv stevige uitlatingen over Kooij. "Er valt toch niet te praten met die man, een heel arrogant ventje. Deze jongen kan gewoon niet fluiten. Het is gewoon verschrikkelijk. Hij fluit voor iedere scheet en voor tackles op de bal. En als je er dan wat van zegt, gaat hij dreigen om je kaarten te geven. Dat is Joey Kooij." Volgens de aanklager waren de uitspraken van Janssen ontoelaatbaar. Het leverde de verdediger van Fortuna een schorsing op voor de uitwedstrijd van volgende week zondag tegen ADO Den Haag.