<
>

Konterman vertrekt na het seizoen bij PEC Zwolle en kiest voor KNVB

Komende zomer vertrekt Bert Konterman bij PEC Zwolle om weer aan de slag te gaan bij de KNVB. In Zeist gaat de huidige interim-trainer van de Zwollenaren de rol als coach van Oranje 019 vervullen. Konterman staat sinds februari van dit jaar aan het roer van de club uit Zwolle.

Hoofdtrainer

"De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed", zegt Konterman. "Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer. Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van Oranje onder 19 vind ik perfect passen in mijn straatje. Het biedt mij een prachtige uitdaging om te werken met de grootste talenten van het land."

"Het is hartstikke mooi dat Bert in februari bereid was in te stappen om dit seizoen samen met de spelersgroep en staf tot een goed einde te brengen", zegt technisch manager Mike Willems, die aangeeft begrip te hebben heeft voor de keuze van de coach.

Vijf belangrijke wedstrijden

Konterman richt zich nu eerst weer volledig op PEC Zwolle. "We hebben nog vijf belangrijke wedstrijden om voor een zo hoog mogelijke eindklassering te gaan."