<
>

Lange schorsing in racismezaak Europa League

Pro Shots

De UEFA heeft Ondréj Kúdela van Slavia Praag een schorsing van tien duels opgelegd. Hij zou zich, tijdens de wedstrijd tussen Rangers FC en Slavia Praag, racistisch hebben uitgelaten.

In de eindfase van de wedstrijd kregen Kúdela en Glen Kamara het aan de stok met elkaar. Daarbij zou Kúdela racistische dingen hebben gezegd tegen Kamara. Naar aanleiding van het incident is de UEFA een onderzoek gestart. De Europese voetbalbond kwam vandaag met het nieuws naar buiten, dat de 34-jarige Tsjech schuldig is bevonden.

Ondréj Kúdela is door de uitspraak dus tien wedstrijden geschorst, in alle Europese competities. Dit betekent ook dat het EK in gevaar komt voor de achtvoudig international van Tsjechië, omdat het Europees kampioenschap ook een UEFA-competitie is.

Ook zal hij niet meer in actie komen tijden de Europa League. Slavia Praag speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen Arsenal en speelt donderdagavond de return in eigen huis. De UEFA wil met de straf een duidelijk signaal afgeven tegen racisme.

Ook schorsing Kamara

Opmerkelijk genoeg is Ondréj Kúdela niet de enige die is geschorst door de UEFA. Ondanks het feit dat racisme bewezen wordt geacht, krijgt Kamara ook een schorsing van drie wedstrijden. Zijn schorsing is vanwege het opstootje dat ontstond na de opmerkingen van Kúdela. Bij de Rangens moet ook Kemar Roofe vier duels aan de kant blijven wegens zijn rode kaart in de wedstrijd, die Rangers op eigen veld verloor met 0-2.