<
>

Misstap Almere in strijd om tweede plaats

Almere City heeft in de Keuken Kampioen Divisie punten laten liggen in de strijd om de tweede plaats. Het elftal van Jeroen Rijsdijk was tegen Telstar op weg naar een nederlaag, maar Almere City maakte diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker: 1-1.

De thuisploeg keek na bijna een kwartier spelen tegen een achterstand aan. Glynor Plet maakte namens Telstar het openingsdoelpunt. Invaller Radinio Balker was in extremis verantwoordelijk voor het doelpunt van Almere City. Bij winst had de ploeg nummer twee De Graafschap tot een punt kunnen naderen.

Limburgse derby

Roda JC was maandag in Maastricht te sterk voor rivaal MVV. Het doelpuntenfestival in De Geusselt eindigde in 2-4, in het voordeel van de formatie van coach Jurgen Streppel. In de openingsfase had de thuisclub nog met 2-0 voorgestaan. Roda houdt kans zich te plaatsen voor de play-offs om promotie.

Halverwege was het al 2-3. MVV liep binnen twintig minuten uit naar 2-0, door treffers van Jerome Deom en Joy Lance Mickels. Na iets meer dan een half uur was het al gelijk, na doelpunten van Patrick Pflücke en Richard Jensen. Fabian Serrarens zorgde er zelfs voor dat de formatie uit Kerkrade met een voorsprong ging rusten. Na de hervatting liep Roda verder uit, nu door het tweede doelpunt van de Fin Jensen.

Jong AZ - FC Dordrecht 4-0

Jong AZ won met ruim verschil van FC Dordrecht: 4-0. Bram Franken, Richonell Margaret, Jelle Duin en Mohamed Taabouni maakten de doelpunten.