<
>

Onrust bij FC Eindhoven; trainer Brandts niet voor de groep

Ernie Brandts Pro Shots

Ernie Brandts staat de komende dagen niet voor de groep bij FC Eindhoven. De coach van de club uit de Keuken Kampioen Divisie zou niet meer het vertrouwen van de spelers genieten.

FC Eindhoven liet dinsdag in een korte mededeling op de website weten de de club zich de komende dagen beraadt op de toekomst van de huidige technische staf. "Na gesprekken met de technische staf en de spelersgroep neemt de club momenteel de tijd om tot een passende oplossing te komen. In onderling overleg is besloten dat hoofdtrainer Ernie Brandts de komende dagen niet voor de groep zal staan."

Na het verlies, vrijdag tegen Jong PSV (0-2), bleef de kleedkamer van FC Eindhoven lang dicht en kregen stafleden het onderling aan de stok. Maandag voerden staf en spelers op de club groepsgesprekken. Uit een stemming onder de spelers bleek bijna unaniem dat er geen draagvlak meer is voor Brandts. Het overgrote deel van de selectie is ontevreden over de tactische en voetbaltechnische benadering van Brandts en ook wordt de coach een gelaten houding na verliespartijen verweten.

Niet op een lijn

Binnen de technische staf zit men al maanden niet op een lijn en het gebrek aan eenheid is ook een reden voor de spelersgroep het vertrouwen op te zeggen. Naast Brandts is ook keeperstrainer Maikel Aerts naar verluidt het krediet van de spelers kwijt.

De selectie wil enkel door met Brandts als huidige assistent-trainer Ivo Rossen naar voren wordt geschoven als hoofdtrainer. Rossen leidt dit seizoen al zowat alle veldtrainingen, maar beschikt nog niet de juiste papieren om bij een BVO als eindverantwoordelijke voor een spelersgroep te staan.

De directie is op de hoogte gebracht door de spelers en ook binnen de staf zijn harde woorden gevallen. Technisch manager Marc Scheepers en algemeen directeur Günther Peeters dienen een beslissing te nemen over hoe nu verder en bevinden zich op een kruispunt. De verwachting is dat er spoedig gehandeld wordt.

FC Eindhoven draait een matig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabantse club staat zestiende. Dit jaar won de ploeg van oud-international Brandts pas één keer in zestien duels.