<
>

Play-offs naderen: KKD-deelnemers zijn bekend

Pro Shots

De Keuken Kampioen Divisie kende een bizarre slotdag en ook de Eredivisie nadert de ontknoping. Binnenkort zal er in de play-offs nog gestreden worden om het laatste Europese ticket en een plek in de Eredivisie van volgend seizoen.

Nog vijf clubs moeten vrezen voor directe afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie. De hekkensluiter en de nummer voorlaatst degraderen voor het eerst direct uit de Eredivisie. De nummer zestien moet dat via de nacompetitie zien te voorkomen. Hoe gaan de play-offs er dit seizoen uitzien?

Dit seizoen promoveren er ook voor het eerst twee ploegen rechtstreeks uit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. Op een razend spannende slotdag pakte Go Ahead Eagles de tweede plaats en dus promoveert de club uit Deventer samen met SC Cambuur naar de Eredivisie.

In de play-offs wordt door de vier periodekampioenen, de twee best geklasseerde ploegen zonder periodetitel en de nummer zestien van de Eredivisie gestreden om de laatste Eredivisie-plek voor komend seizoen. Almere City FC heeft een periodetitel en gaat dus play-offs spelen. De andere drie periodes gingen naar Cambuur, waardoor de plaatsen doorschuiven. Naast Almere gaan ook De Graafschap, NAC Breda, FC Volendam, N.E.C en Roda JC Kerkrade de play-offs spelen.

Schema play-offs

Dit seizoen gaan de play-offs over een enkele wedstrijd, vanwege de overvolle kalender. Daarbij komt dat het best geplaatste team (dus het hoogst op de eindranglijst) en de nummer 16 van de Eredivisie altijd thuis spelen.

De eerste ronde wordt afgewerkt op 15 mei. De Graafschap en Roda JC nemen het dan tegen elkaar op. Ook is het Almere City tegen N.E.C. en NAC tegen FC Volendam.

De winnaars van de twee eerstgenoemde wedstrijden treffen elkaar daarna op 20 mei in de halve finales. In de andere halve finale stroomt de nummer 16 van de Eredivisie in. Voorlopig bezet FC Emmen die positie en zouden zij dus NAC of Volendam tegenkomen in de tweede halve eindstrijd.

De winnaar van dat duel speelt 23 mei de finale van de play-offs tegen de triomferende ploeg uit de andere halve finale. De strijd om het play-off 'kampioenschap' bepaalt welke club de laatste plek in de Eredivisie van seizoen 2021/2022 inneemt.