<
>

PSV legt met Drommel keeper voor lange termijn vast

De transfer van Joël Drommel naar PSV is beklonken. De 24-jarige keeper van FC Twente verhuist deze zomer naar Eindhoven voor een bedrag van 3,5 miljoen euro. De doelman werd maandag medisch gekeurd in Eindhoven en tekende later zijn contract wat hem tot medio 2026 bindt aan PSV.

De overstap van de keeper hing al enige tijd in de lucht. Drommel gaf zelf in maart al aan persoonlijk akkoord te zijn met 24-voudig landskampioen. De keeper speelde zelf in de jeugd van ZVV Zaanlandia, SV Zandfoort, HFC Haarlem, SDO Bussum, Almere City FC en IJsselmeervogels alvorens hij in 2014 op 17-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Twente terechtkwam. Bij Almere - destijds nog FC Omniworld - was Drommel nog middenvelder.

Debuut door blunderende Marsman

Op 18-jarige leeftijd maakte de sluitpost zijn debuut in het betaald voetbal namens Jong FC Twente in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Een seizoen later (2015-2016) debuteerde Drommel op 18-jarige leeftijd als eerste keeper van FC Twente tegen Ajax in de vijfde wedstrijd van het seizoen, nadat Nick Marsman blunderde in de eerste wedstrijden.

Uitdaging

"Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet", zegt Drommel. "De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek."

In de vijf opeenvolgende seizoenen speelde Drommel 131 wedstrijden voor Twente, waarvan 40 in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat er in de eerste jaren vrij veel discussie was over de kwaliteiten van de keeper is hij sinds de winter van 2017 de eerste keuze geweest voor Gertjan Verbeek, Marino Pusic, Gonzalo García en Ron Jans. Meest opmerkelijke aan zijn tijd bij de Tukkers is toch wel dat hij een trainingskamp van Jong Oranje verliet toen hij derde doelman was en vervolgens een speelverbod kreeg opgelegd door de KNVB.

Eerste keus in Eindhoven

Dat Drommel tekent tot 2026 - het jaar dat hij 30 jaar wordt - zegt genoeg over het vertrouwen dat er in Brabant voor de Noord-Hollander is. De doelman moet de eerste keeper worden in Eindhoven en wat dat betekent voor Yvon Mvogo is nog niet geheel duidelijk gemaakt. PSV heeft de Zwitser voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig, maar kan dat ook na een jaar beëindigen.

FC Twente vroeg in eerste instantie 6 miljoen euro, maar zowel PSV als Drommel zelf gaf aan dat dat bedrag wat aan de hoge kant was. Na een maand onderhandelen zijn beide partijen het eens geworden over een transfersom van rond de 3,5 miljoen euro plus bonussen.