<
>

Trainer Hütter verruilt Frankfurt definitief voor Gladbach

Pro Shots

Trainer Adi Hütter verruilt Eintracht Frankfurt deze zomer definitief voor Borussia Mönchengladbach. Beide Bundesliga-clubs bevestigen de trainerswissel van de Oostenrijker.

Volgens Kicker betaalt Gladbach 7,5 miljoen euro om het contract van de hoodcoach af te kopen. Hütter tekent een contract tot medio 2014 in Mönchengladbach, waar hij de opvolger wordt van Marco Rose, die in de zomer naar Borussia Dortmund vertrekt. Eerder werd bekend dat de club contact heeft gezocht met Erik ten Hag en ook Xabi Alonso was enige tijd in beeld.

Overstap verrassend

De overstap van Hütter is gezien de stand op de ranglijst in de Duitse competitie verrassend. Hütter is momenteel succesvol met Frankfurt, dat op de vierde plaats staat in de Bundesliga, een plek die volgend seizoen recht geeft op het spelen van Champions League. Mönchengladbach is na een mindere periode weggezakt naar de achtste plaats en moet nog stijgen om kans te maken op het deelnemen aan de Europa League.

"Ik heb drie ongelofelijk succesvolle en intensieve jaren beleefd hier, die ik aan het eind van dit seizoen graag wil afsluiten met een uitzonderlijke prestatie met het team. We willen ons kwalificeren voor de Champions League", reageerde Hütter.

De trainer staat sinds 2018 aan het roer bij Frankfurt, waar hij nog een contract tot en met 2023 heeft, en sindsdien haalde de club de halve finale van de Europa League en is de ploeg er een geworden om rekening mee te houden in de Bundesliga. Op dit moment staat de ploeg vierde met daarbij volop zicht om zich te plaatsen voor de Champions League. Eerder maakte Hütter naam als coach van Red Bul Salzburg en Young Boys.