<
>

Lokhoff droomt van Eredivisie en ziet toekomst in Van Hooijdonk

Ton Lokhoff is terug bij zijn oude liefde. Mister NAC was al speler en trainer bij de club en is deze week begonnen als technisch directeur. Lokhoff wil zo snel mogelijk naar de Eredivisie: "Het liefst binnen 6 weken." Hij hoopt ook de aflopende contracten van Sydney van Hooijdonk en Mounir El Allouchi te verlengen. "Het liefst zou je die natuurlijk binnenboord houden."

Handen schudden

Lokhoff is uiteraard Mister NAC, maar moest toch nog een paar handen schudden aan het begin van zijn eerste werkweek. “Als je 15 jaar weg bent geweest, waarvan 10 jaar in het buitenland hebt gezeten. Dan ken je een hoop mensen van vroeger, maar er waren er ook een aantal nieuw voor mij.” Maar die kennen het fenomeen Lokhoff nog wel. “Dat geloof ik wel ja.” Na zijn vertrek bij NAC in 2005 was Lokhoff trainer bij Excelsior, assistent bij Red Bull Salzburg, hoofdtrainer bij VVV. Nog even assistent onder Huub Stevens bij PAOK Saloniki en VfB Stuttgart. De laatste zes jaar werkt hij in verschillende functies bij VfL Wolfsburg. Hij was onder meer assistent van Dieter Hecking, die ‘m naar de club haalde, nadat de twee op een bruiloft kennismaakte.

Inventarisatie

Lokhoff is begonnen met inventariseren. Bij het eerste, maar ook bij de jeugd. “En heel veel gesprekken voeren natuurlijk.” De fans willen natuurlijk weten: hoe zit het met Sydney van Hooijdonk en Mounir El Allouchi. Publiekslieveling en smaakmaker en beide in bezit van een aflopend contract. ‘’Dat zijn jongens die al lang bij NAC spelen. Daar moeten we goed naar kijken wat we daarmee willen. Het liefst zou je die natuurlijk binnenboord houden.”

De opdracht

Welke opdracht heeft de nieuwbakken technisch directeur meegekregen van de directie? “De opdracht is niet zo van: jij bent terug en nu moeten we dit of we moeten dat. De opdracht is volgens mij voor iedereen duidelijk die hier zit. Deze club in dit fantastische stadion hoort in de Eredivisie. Dat is nu niet zo en makkelijk is het niet, maar deze club hoort er. Dat verdient de stad, dat verdienen de supporters.” En het kan Lokhoff niet snel genoeg gaan. “Dat kan ook nog. Of via de competitie of de nacompetitie. Alles is nog mogelijk. Hopelijk lukt dat. En zoniet, we plakken er geen termijn op. Ik wil het liefst zo snel mogelijk.”

Makkelijke baan

NAC zet vol in op promotie, Lokhoff zet vol in op promotie. Uiteraard voor de club, maar het maakt ook zijn nieuwe baan wat eenvoudiger: “Ik weet uit ervaring dat heel veel spelers NAC een fantastische club vinden. Voor spelers is het wel bepalend op wel niveau je speelt. Of in de KKD, of Eredivisie. Dat maakt het makkelijker. Dan heb je ook meer budget. Iedereen zegt het, of NAC zelf of de tegenstander, die vinden het fantastisch om hier te spelen. Zeker met de fans, hopelijk straks weer een volle bak. Dat maakt het werk een stuk makkelijk.”