<
>

Robben mikt op rentree over 2 weken

Arjen Robben is er nog niet bij als FC Groningen het zondag opneemt tegen sc Heerenveen in de Derby van het Noorden. De linkspoot is na kuitklachten op de weg terug en traint mee met de groep, maar een terugkeer in de wedstrijdselectie komt nog te vroeg.

De kans is groot dat Robben terugkeert in de selectie over twee weken, als Groningen op bezoek gaat bij PSV. Uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen PSV, de seizoensopener, viel Robben geblesseerd uit na een half uur. Daarna viel hij nog even in tegen FC Utrecht medio oktober, maar daarna speelde Robben geen enkele wedstrijd meer. Robben zou zomaar zijn rentree kunnen maken in Eindhoven, tegen de club waar hij tussen 2002 en 2004 indruk maakte.

Trainer Danny Buijs zegt dat de revalidatie van Robben 'super positief' verloopt. "De kans is groot dat hij er nu (zondag, red.) nog niet bij is. Het is ook logisch als je in zijn geval wat meer met jezelf bezig bent. Het plezier bij hem is er absoluut nog."

Twijfels
Buijs, die baalt van het gemis van de fans bij de derby, gaf aan dat Sergio Padt, Ko Itakura en twijfelgevallen zijn voor het duel met Heerenveen. Er wordt later beslist over het meedoen van de Japanse verdediger. Waarschijnlijk kan Padt wel meedoen. Pascal Lundqvist is hersteld van zijn enkelblessure. Azor Matusiwa is na zijn rode kaart tegen VVV geschorst.