<
>

Schmidt: "We kunnen geen kampioen meer worden"

PSV-trainer Roger Schmidt ging tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo van zondag in op de strijd om de tweede plaats.

"We kunnen dit seizoen geen kampioen meer worden. Of tenminste, alleen in theorie dan nog", zei Schmidt tijdens de persconferentie. Het gat op Ajax is elf punten, terwijl de Amsterdammers ook nog een wedstrijd tegoed hebben.

"Mijn grote motivatie is om met deze club in de Champions League te spelen en daarvoor moeten we tweede worden. Het is heel belangrijk voor PSV om dat te halen, ook vanwege het jaar met corona", vervolgt Schmidt. AZ heeft evenveel punten, maar een iets minder doelsaldo.

Gutiérrez geblesseerd

De Duitse coach van PSV gaf aan dat Érick Gutiérrez geblesseerd is geraakt en niet meereist naar Venlo. "Ik weet niet hoe lang hij eruit ligt, want het is een spierblessure. Mauro Júnior, Ryan Thomas en Maxi Romero zijn er nog steeds uit met lange blessures." Ibrahim Sangaré, tegen Heracles nog invaller, is fit genoeg om te starten in De Koel.

Schmidt liet Olivier Boscagli vorig weekeinde tegen Heracles Almelo (3-0) opnieuw op het middenveld spelen. De Fransman, normaal gesproken centrale verdediger, nam de positie in van Ibrahim Sangaré. "Hij heeft laten zien dat hij op die positie goed uit de voeten kan. Maar daarvoor, met Sangaré en Pablo Rosario, hebben we het ook goed gedaan. Ik moet nog even bekijken wat de beste opstelling is voor zondag. We hebben de nodige opties."