<
>

Stekelenburg niet op tijd fit, Scherpen keept

Kjell Scherpen Pro Shots

Kjell Scherpen zal vanavond in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma het doel van Ajax verdedigen. Maarten Stekelenburg is niet op tijd fit voor het heenduel met de Italianen.

De derde doelman vervangt Maarten Stekelenburg, die zondag in de warming-up van de ontmoeting met sc Heerenveen een knieblessure opliep. André Onana, de eerste keeper van Ajax, zit een dopingschorsing uit. Scherpen maakte afgelopen weekend al zijn debuut in de Eredivisie en mag nu dus zijn kunsten op het Europese toneel laten zien.

Jurriën Timber start in het centrum van de defensie, zodat Edson Álvarez de geblesseerde Daley Blind op het middenveld kan vervangen. Devyne Rensch is de rechtsback. Dusan Tadic vormt de aanval met de Braziliaanse buitenspelers David Neres en Antony.

Opstelling Ajax: Scherpen; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres
Opstelling AS Roma: López; Mancini, Cristante, Ibanez; Bruno Perez, Diawara, Veretout, Spinazzola; Lorenzo Pellegrini, Pedro Rodriguez; Dzeko

De voorbeschouwing op Ajax - AS Roma is vanaf 20:00 uur live te zien op ESPN en ESPN2. Ajax - AS Roma ziet u vanaf 21:00 uur op ESPN2.