<
>

Wiegman ziet graag dat KNVB haast maakt met haar opvolging

Bondscoach Sarina Wiegman zou graag zien dat de KNVB haast maakt met het vinden van haar opvolger. Maanden geleden al gaf de succesvolle trainster van de Nederlandse voetbalvrouwen te kennen na de Olympische Spelen van Tokio over te stappen naar Engeland. "Ik hoop dat er snel iemand wordt gevonden. Anders gaat het allemaal toch een beetje in de weg zitten."

In Marbella, met prettige weersomstandigheden, heeft Wiegman de voorbereiding op Tokio met haar selectie weer opgestart. Vrijdag staat een oefenduel met Spanje op het programma. "Natuurlijk wordt er door de speelsters over gesproken met wie ze straks te maken krijgen", aldus Wiegman. "Het is jammer dat het zo lang duurt. Of het me verwondert? Dat kan ik niet zeggen, want ik zit niet in het proces. Misschien is het nodig er even de tijd voor te nemen."

Verbaasd

Dat mannen terughoudend zouden zijn de functie over te nemen verbaast haar. "Dan laten ze zich leiden door angst en angst is een slechte raadgever. Ik zou het ongelooflijk vinden dat iemand niet zou willen werken met zo'n gedreven team. Daar mag elke coach zich de handen bij dichtknijpen."