<
>

Jansen hoopt op Stengs en vindt schorsing Koopmeiners meevaller

AZ-trainer Pascal Jansen heeft goede hoop dat hij zaterdag tegen Sparta weer een beroep kan doen op Calvin Stengs. De smaakmaker van de Alkmaarders ontbrak tegen Willem II nog vanwege een lichte knieblessure.

Stengs liep de blessure op bij zijn invalbeurt voor Oranje tegen Gibraltar. Inmiddels gaat het weer de goede kant op met hem. "Hij traint goed, vandaag ook weer een deel met de groep. Even kijken hoe hij daar uit komt. Ik heb goede hoop dat hij tegen Sparta weer beschikbaar is."

Koopmeiners geschorst
Jansen kan tegen Sparta in ieder geval geen beroep doen op zijn aanvoerder Teun Koopmeiners. De middenvelder kreeg tegen Willem II al na vijf minuten de rode kaart te zien nadat hij hard doorging op zijn tegenstander. Er werd gevreesd dat hij de topper tegen Ajax ook zou moeten missen, maar Koopmeiners werd slechts één duel geschorst. "We hadden verwacht dat hij misschien nog wel een wedstrijd extra zou krijgen. Maar niets is minder waar. Komende zaterdag moet hij nog missen, maar daarna is hij weer beschikbaar." Over een eventuele vervanger van Koopmeiners wilde de trainer nog niets los laten.