<
>

Ten Hag: "Het is aan Stekelenburg zelf of hij speelt"

Maarten Stekelenburg is nog een twijfelgeval voor het Europa League-duel met AS Roma. De 38-jarige keeper raakte afgelopen zondag in de warming-up geblesseerd, waardoor Kjell Scherpen moest spelen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

"Het gaat vrij goed, maar ik heb nog geen zekerheid dat hij kan starten", zegt Erik ten Hag. "Het hangt nu nog af van zijn herstel, maar het is overigens geen bandletsel. Maarten is oud en wijs, ik vaar vooral op hem. Het is aan hem of hij het risico aanvaardbaar vindt." Op lange termijn maakt Ajax zich geen zorgen over Stekelenburg.

Ajax speelt donderdagavond eerst een thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, één van de oude clubs van Stekelenburg. Andre Onana, de eerste keeper van Ajax, zit momenteel een dopingschorsing uit.

Timber liever centraal
Jurriën Timber speelde tegen sc Heerenveen rechtsback, maar dat heeft eigenlijk niet zijn voorkeur. "Ik speel het liefst centraal achterin, de trainer weet dat ook. Lisandro (red. Martinez) is goed bezig, maar de communicatie met Blind is wel makkelijker, omdat hij Nederlands spreekt."

Of Ten Hag wederom met Devyne Rensch op het middenveld zal spelen, wil de trainer niet verklappen. "Maar dat durf ik wel aan. Alvarez heeft vaak centraal gespeeld en Timber rechtsback. Wij kunnen per wedstrijd tactische keuzes maken. Rensch is een uitstekende optie op het middenveld."

Beste wedstrijd
Ten Hag, die 24 duels op rij ongeslagen is met Ajax, vindt het lastig om te zeggen welke wedstrijd na de winterstop de beste was. "Ik kan niet kiezen. Zowel Lille-uit als Young Boys-thuis hebben we fantastische wedstrijden gespeeld." De trainer vindt Roma een 'goede en attractieve ploeg'. Dat de Italianen een paar sterkhouders missen, laat hem koud: "Wij hebben zestien of zeventien bassispelers, zij hebben er 25. Er zal een sterk team staan. We hebben vertrouwen in een goede afloop, maar we zullen heel erg goed moeten zijn."

Perr Schuurs en Sean Klaiber, beiden geen basisspelers, zijn een twijfelgeval voor morgen. Schuurs heeft last van zijn knie en Klaiber is vandaag vader geworden.