<
>

City wint dankzij blunderende arbiter van Dortmund

Pro Shots

Manchester City heeft in eigen stadion het eerste duel met Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League met 2-1 gewonnen. Phil Foden zorgde er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd voor dat de Engelse club volgende week met een voorsprong aan de return in Duitsland begint. De 20-jarige Foden scoorde na voorbereidend werk van Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan.

De Bruyne had de ongenaakbare koploper van de Premier League in de 19ste minuut op voorsprong gezet. De aanvoerder schoot raak op aangeven van Riyad Mahrez na een vlotte uitbraak van City, ingeleid door balverlies van de Duitser Emre Can op het middenveld.

Falende scheidsrechter

Dortmund mocht zich beklagen over de Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan, die twee keer in de fout ging. Hategan gaf de thuisclub na bijna een half uur spelen een strafschop, omdat hij dacht dat Can met hoog geheven voet Rodri in het gezicht had geraakt. De Spanjaard deed alsof, maar op tv-beelden was duidelijk te zien dat Can hem helemaal niet raakte. Na tussenkomst van de VAR draaide Hategan zijn beslissing terug. De Roemeen werd even later niet gecorrigeerd toen hij floot voor een vermeende overtreding van het Engelse talent Jude Bellingham van Dortmund op keeper Ederson, die buiten zijn strafschopgebied was gekomen om een bal weg te trappen.

Hategan dacht dat Bellingham de keeper raakte toen hij de bal wegtikte, maar uit de beelden bleek dat dat andersom zo was. De 17-jarige middenvelder was op de weg de bal in het lege doel te schuiven toen de scheidsrechter hem terugfloot en ook nog geel gaf.

Bankzitter Aké

Bij Dortmund was spits Erling Haaland, de topscorer van de Champions League, na rust één keer gevaarlijk. De Noor schoot de bal op de voeten van Ederson. Aan de andere kant misten Foden en De Bruyne kansen op de 2-0. Dortmund leek met een goede uitgangspositie de return in de te gaan toen Marco Reus in de 84ste minuut op aangeven van Haaland de gelijkmaker binnen schoot. Foden bezorgde de ploeg van bankzitter Nathan Aké echter alsnog de winst.