<
>

Koopmeiners haalt topper tegen Ajax door lichte schorsing

Pro Shots

Teun Koopmeiners krijgt twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De aanvoerder van AZ moest zaterdag op bezoek bij Willem II al na vijf minuten het veld verlaten vanwege een directe rode kaart. Hierdoor mist hij komend weekend het competitieduel met Sparta Rotterdam. Belangrijker voor AZ is dat Pascal Jansen een week later tegen Ajax wel weer over zijn topscorer kan beschikken.

Matusiwa ook één duel geschorst

FC Groningen eindigde het competitieduel tegen VVV-Venlo dit weekend ook met tien man, omdat Azor Matusiwa twee keer geel kreeg. Ook voor hem geldt dat hij maar één duel hoeft te missen. Het is wel een belangrijke wedstrijd, want Groningen speelt aankomend weekend in eigen huis tegen Heerenveen de Derby van het Noorden.

Langere schorsing Angiulli

In de Keuken Kampioen Divisie kleurde het ook rood bij de wedstrijd tussen MVV en Jong PSV. Manuel Angiulli betrad het veld in de 86ste minuut en de speler van MVV mocht drie minuten later al gaan douchen. Zijn schorsing is forser dan die van de Eredivsie-spelers. Angiulli krijgt namelijk vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.