<
>

Tannane over Ihattaren: "Soms kan je je emoties niet in bedwang houden"

Oussama Tannane van Vitesse neemt het in gesprek met verslaggever Bennett van Fessem op voor Mohamed Ihattaren. De jonge middenvelder van PSV maakte afgelopen weekend een prachtige treffer en schreeuwde daarna in de camera: "Niemand krijgt mij kapot." Tannane kan wel begrip opbrengen voor de actie van Ihattaren.

"Ik snap het wel, en ik snap het ook weer niet," aldus Tannane. "Je hebt een geweldige goal gemaakt, nu gaat iedereen weer goed over je praten. Dan hoef je niet dat soort dingen te zeggen in de camera. Dan denk ik, waarom doe je dat." Maar aan de andere kant begrijpt Tannane Ihattaren wél: "Hij heeft heel veel dingen meegemaakt. Hij wil zijn emotie eruit hebben. Soms kan je je emotie niet in bedwang houden."

Onder controle

Tannane heeft zelf ook niet altijd zijn emoties onder controle gehad en snapt Ihattaren daarom wel. De creatieve middenvelder vindt ook dat er in het huidige voetbal een te groot vergrootglas ligt op jongens zoals Ihattaren en hem: "Koopmeiners krijgt rood. Daar wordt niets over gezegd. Als bepaalde jongens rood pakken die er niet altijd goed voor staan, dan wordt het heel groot gemaakt. Dan denk ik: 'Waarom praat je rustig over hem, en is het bij die andere jongens heel dom?' Ik wil niet slecht praten over Koopmeiners, maar je ziet wel het verschil."

Tannane vindt dat jonge jongens te snel het stempel krijgen van probleemkind. Zo’n stempel is volgens de speler van Vitesse eeuwig zonde: "Je maakt iemands carrière daarmee kapot."

Volgende week speelt Tannane met Vitesse de bekerfinale tegen Ajax. Daarvoor neemt hij het aanstaande vrijdag eerst nog in de Gelredome op tegen laagvlieger ADO Den Haag.