<
>

Oranje oefent tegen Schotland en Georgië in voorbereiding op EK

Pro Shots

In de voorbereiding op het EK in juni speelt het Nederlands elftal oefenwedstrijden tegen Schotland en Georgië. De ontmoeting met mede-EK-ganger Schotland vindt woensdag 2 juni plaats in Estádio Algarve in Almancil.

De aftrap is om 20.45 uur Nederlandse tijd. Oranje is die week op trainingskamp in het Portugese Lagos. Voor bondscoach Frank de Boer (112 caps) is het een terugkeer naar het stadion waar hij voor de laatste keer het shirt van het Nederlands elftal droeg. Dat was in juni 2004 in de na strafschoppen gewonnen EK-kwartfinale tegen Zweden (0-0).

Vier dagen later – zondag 6 juni – vindt in Enschede de EK-generale tegen Georgië plaats. De wedstrijd in het stadion van FC Twente begint om 18.00 uur. Nederland speelde nog niet eerder tegen het nationale team van Georgië, dat sinds 1990 actief is en in 1992 toetrad tot FIFA en UEFA.

Het duel met Georgië is de laatste oefenwedstrijd voor Nederland in de voorbereiding op het EK, dat op de planning staat voor 11 juni tot en met 11 juli in twaalf landen.