<
>

FC Barcelona in extremis naar zege

FC Barcelona verslaat Real Valladolid Pro Shots

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie de achterstand op koploper Atlético Madrid teruggebracht tot een punt. De ploeg van trainer Ronald Koeman leek in Camp Nou tegen Real Valladolid genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, tot Ousmane Dembélé in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog scoorde: 1-0. Na een voorzet van Frenkie de Jong en doorkoppen van Ronald Araújo schoot Dembélé de bal in de korte hoek langs keeper Jordi Masip.

Vijf dagen voor de 'Clásico' tegen Real Madrid profiteerde Barcelona zo optimaal van de nederlaag van Atlético, zondag bij Sevilla (1-0). Dat kostte de ploeg van Koeman wel bijzonder veel moeite. Real Valladolid, de nummer zestien van La Liga, had zelfs de beste kansen. Barcelona speelde de laatste tien minuten tegen tien man na rood voor Oscar Plano en sloeg vlak voor het ingaan van de blessuretijd alsnog toe.

Opstelling

Koeman liet met zijn opstelling zien dat van onderschatting van Real Valladolid geen sprake was en dat hij ook geen rekening wilde houden met de klassieker van zaterdag in Madrid. Hij zette Lionel Messi en Frenkie de Jong gewoon in de basis, hoewel beiden 'op scherp' stonden en bij een gele kaart een schorsing zouden krijgen. Messi en De Jong kwamen het duel zonder kaarten door en zijn tegen Real dus beschikbaar voor Koeman.

Messi werd voor de aftrap gehuldigd, omdat hij onlangs Xavi afloste als recordhouder met de meeste wedstrijden voor FC Barcelona. De 33-jarige Argentijn kreeg in het bijzijn van zijn vrouw en hun drie zoons een ingelijst en gesigneerd shirt van de Catalaanse club uit 2004, het jaar dat hij onder trainer Frank Rijkaard debuteerde in de hoofdmacht. Messi speelde tegen Valladolid zijn 769e duel voor Barcelona. Xavi kwam tot 767 wedstrijden.