<
>

La Liga onderzoekt racistische uitlatingen Cádiz-speler Cala

Juan Cala Pro Shots

De Spaanse voetballiga doet onderzoek naar Juan Cala van Cádiz, die zondag in de wedstrijd uit La Liga tegen Valencia de Franse verdediger Mouctar Diakhaby racistisch zou hebben beledigd.

"Met de Liga veroordelen we elke vorm van racisme", verklaarde voorzitter Javier Tebas op de Spaanse televisie. "We hebben videobeelden ter beschikking en zullen zo vaststellen wat er precies gebeurd is. De Liga staat niet toe dat er racisme in het voetbal heerst."

De spelers van Valencia verlieten het veld in Cádiz na dertig minuten in de eerste helft, nadat Diakhaby boos verhaal was gaan halen bij Cala. Die zou hem racistisch hebben bejegend.

Na een kwartier werd de wedstrijd hervat. Diakhaby bleef achter in de kleedkamer, hij was te emotioneel om verder te spelen. Volgens Valencia wilde Diakhaby dat er verder werd gevoetbald. "We zijn één met jou", liet de clubleiding via Twitter weten. "Nee tegen racisme."

Cala, nota bene de maker van 1-0, keerde wel terug op het veld. Hij werd in de rust gewisseld en zijn vervanger Marcos Mauro maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor Cádiz, dat met 2-1 won.

Cala ontkende na afloop Diakhaby te hebben beledigd. Cádiz meldde via Twitter dat de verdediger dinsdag met een verklaring komt.