<
>

Onzekerheid rondom Stekelenburg, Mazraoui terug op trainingsveld Ajax

Maarten Stekelenburg heeft een knieblessure opgelopen in de warming-up van het uitduel van Ajax met sc Heerenveen. "Ik weet nog niet hoe ernstig het is", zei trainer Erik ten Hag. "Daar komen we de komende dagen meer over te weten. Het is nu even afwachten."

Ajax speelt donderdag een thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, een van de oude clubs van Stekelenburg. Het is dus nog onduidelijk of de tweede doelman van Ajax dan in actie kan komen. André Onana, de eerste keeper van Ajax, zit momenteel een dopingschorsing uit.

Het zou zo maar kunnen dat Kjell Scherpen het doel van Ajax tegen AS Roma moet verdedigen. De derde doelman van de koploper van de Eredivisie maakte een goede indruk tegen Heerenveen. Zo voorkwam hij met een fraaie redding de 2-1 van Mitchell van Bergen. Scherpen maakte ook een foutje, maar had het geluk dat Henk Veerman dat niet afstrafte.

Mazraoui op trainingsveld

Noussair Mazraoui staat weer op het trainingsveld van Ajax. De rechtsback traint nog individueel. Ten Hag hoopt dat de international van Marokko snel bij de groepstraining aansluit.

"Het ziet er eindelijk een beetje goed uit voor hem", zei zijn trainer. "Ik hoop dat hij de komende week al wat met de groep kan doen. Het heeft lang geduurd."

Mazraoui liep op 13 februari tijdens het uitduel met Heracles Almelo een oogblessure op. De verdediger kon even slecht zien en moest een paar weken volledig rust houden om te herstellen.