<
>

Ajax vrouwen winnen Eredivisie Cup na doelpuntrijke finale

Pro Shots

De vrouwen van Ajax waren zondagmiddag in de finale van de Eredivisie Cup met 3-2 te sterk voor de FC Twente vrouwen. Ajax revancheerde zich daarmee voor het eerdere verlies tegen Twente. De teams kwamen elkaar namelijk eerder in het toernooi al tegen en de club uit Enschede won toen met 1-3.

Ajax begon goed aan het duel en kwam dan ook op voorsprong. In de zevende minuut liep Nikita Tromp de bal binnen na een lage voorzet van Chasity Grant. Na een halfuur spelen verdubbelde de thuisploeg de voorsprong na een doelpunt van aanvoerster Marjolijn van den Bighelaar. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de vrouwen van Ajax. Toch ging het voor rust flink mis. Twente scoorde twee keer in drie minuten (42ste en 44ste minuut), waardoor de teams alsnog met een gelijke stand de rust in gingen. De 2-1 werd binnengekopt door Fenna Kalma en de 2-2 viel erg gelukkig binnen via het hoofd van Sisca Folkertsma.

Na rust minder doelpunten, maar wel een beslissing. Ajax startte wederom flitsend. Van den Bighelaar zette haar ploeg vlak na rust weer op voorsprong door haar tweede goal van de wedstrijd binnen te schieten. De thuisploeg leek het duel in de 81ste minuut te beslissen. Stefanie van der Gragt kopte raak, maar stond hierbij buitenspel. Het bleef daarom spannend tot het einde. Twente kwam nog met een klein slotoffensief, waardoor het nog een aantal kansen creëerde. Dit resulteerde helaas voor Twente niet in doelpunten.

Eerste prijs van het seizoen

Ajax pakte met deze zege de eerste prijs van het seizoen. In de competitie is het ook nog verwikkeld in een titelstrijd, samen met Twente en PSV. Dat trio gaat samen met ADO Den Haag naar de kampioenspoule. Deze vier clubs staan ook allemaal in de halve finale van de KNVB Beker voor vrouwen. Ajax speelt daarin tegen PSV en Twente mag het gaan opnemen tegen ADO.