<
>

De Vrij test negatief en is weer beschikbaar voor Inter

ANP

Stefan de Vrij kan zaterdag in principe meedoen bij Internazionale. De verdediger testte eerder deze week negatief op corona en traint ook weer mee bij de ploeg van trainer Antonio Conte, die lijstaanvoerder is in de Italiaanse Serie A. Inter speelt uit tegen Bologna.

De Vrij testte half maart positief op Covid-19 en moest verplicht in quarantaine. Hij miste daardoor de interlandperiode van het Nederlands elftal, dat achtereenvolgens speelde tegen Turkije (2-4), Letland (2-0) en Gibraltar (7-0).

De Vrij miste ondanks de besmetting geen wedstrijd van Inter. Het laatste competitieduel vóór de interlandbreak, tegen Sassuolo, werd afgelast omdat de club uit Milaan te maken had met een golf van besmettingen.

Coronavrij

Drie andere spelers van Inter die positief testten, zijn inmiddels ook weer coronavrij. Matias Vecino, aanvoerder Samir Handanovic en Danilo D'Ambrosio hebben evenals De Vrij de training hervat.

Coach Conte is er blij mee. "We hebben alle spelers nodig in onze jacht op de titel. Sommige spelers zullen ongetwijfeld nog wat naweeën hebben van de besmetting, maar we hebben ons best gedaan iedereen in goede conditie te houden."

Inter heeft 6 punten voorsprong op AC Milan én een wedstrijd minder gespeeld. Juventus heeft op de derde plaats al 10 punten achterstand.