<
>

Raiola op Haaland-tournee langs bij meerdere topclubs

Erling Haaland Pro Shots

Manager Michael Zorc van Borussia Dortmund heeft kalm gereageerd op de berichtenstroom vanuit Spanje over aanvaller Erling Haaland. De vader van de Noorse topschutter en zaakwaarnemer Mino Raiola arriveerden donderdag op het vliegveld van Barcelona. Volgens Catalaanse media werd het duo opgehaald door een persoonlijke assistent van de nieuwe voorzitter Joan Laporta. Daarna zijn de onderhandelingen geopend over een overgang van Haaland (20) naar de club van trainer Ronald Koeman.

Nog op dezelfde dag vertrok het tweetal echter alweer, naar verluidt naar de hoofdstad om ook met Real Madrid een mogelijke transfer te bespreken. Raiola, die de belangen van vele topspelers behartigt, zou in deze maand ook nog afspraken hebben met Chelsea en Manchester City.

"Vanuit mijn optiek kan er niets op tegen zijn dat beide heren een beetje van de zon aan de Middellandse Zee willen genieten", merkte Zorc laconiek op. "We hebben hier woensdag over gesproken. Ons standpunt is heel duidelijk. Ik weet wat wij willen en daarom sta ik er nu ook heel ontspannen in."

Haaland stapte begin 2020 van Red Bull Salzburg over naar Borussia Dortmund. De lange en sterke spits ondertekende een contract tot medio 2024 bij de Duitse club. Een tussentijdse transfer van de trefzekere Noor gaat in elk geval heel veel geld kosten. Haaland heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij voor 75 miljoen euro mag vertrekken uit Dortmund. Die contractuele bepaling wordt volgens The Guardian echter pas in de zomer van 2022 rechtsgeldig. Borussia kan daardoor nu nog de hoofdprijs voor hem vragen en denkt daarbij aan een bedrag van tenminste 150 miljoen euro.

Haaland scoorde in veertien duels in de Champions League al twintig keer. Hij is nu al de Noorse recordhouder wat betreft het aantal doelpunten in de Europese koningsklasse.