<
>

Baijings debuteert in selectie Oranjevrouwen

Pro Shots

Jill Baijings is voor het eerst opgenomen in de selectie van de Oranjevrouwen. De 20-jarige middenvelder van de Duitse Bundesligaclub SGS Essen maakt deel uit van de 24-koppige groep die bondscoach Sarina Wiegman heeft opgeroepen voor de komende interlands tegen Spanje en Australië, die dienen als voorbereiding op de Olympische Spelen.

Dominique Janssen en Shanice van de Sanden, beiden speelster van VfL Wolfsburg, keren terug in de selectie. Janssen ontbrak vorige maand in de oefenduels met België en Duitsland vanwege rugklachten, terwijl Van de Sanden er vanwege het overlijden van haar vader niet bij kon zijn.

Baijings kwam al wel uit voor diverse nationale jeugdelftallen, maar maakt nu kans op haar eerste speelminuten voor Oranje. Het Nederlands elftal oefent vrijdag 9 april in Marbella tegen Spanje. Vier dagen later, dinsdag 13 april, is Australië in Nijmegen de tegenstander.

Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion) kreeg dit keer geen uitnodiging. PSV-topscorer Joëlle Smits testte eerder positief op corona.