<
>

Fledderus: "Nog een jaar Robben? Hartstikke graag!"

ANP Foto

FC Groningen neemt voorlopig nog geen beslissing over de toekomst van Arjen Robben. Dat zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De sterspeler keerde begin dit seizoen terug bij zijn oude club, nadat hij een jaar eerder was gestopt bij Bayern München. Door blessures kwam hij nauwelijks in actie.

"Zijn contract loopt af", zegt Fledderus. "Maar als hij zegt dat hij nog een jaartje door wil, zeggen wij meteen: hartstikke graag. Ook al heeft hij dan weinig speelminuten gemaakt, wij zijn heel blij dat hij er is. Hij werkt keihard, is een voorbeeld voor iedereen en ongekend waardevol voor de club."

Fledderus verder: "Wij gaan het contract niet opzeggen. Veel hangt natuurlijk af van of Arjen weer fit gaat worden. Dat gaan we de komende tijd eerst bekijken, daarna zien we wel verder."

El Hankouri blijft langer

Verder werd bekend dat de optie in het contract van aanvaller Mo El Hankouri is gelicht. De Marokkaanse aanvaller en verdediger Bart van Hintum blijven nog een jaar langer onder contract staan bij FC Groningen.

FC Groningen heeft daarnaast aflopende huurovereenkomsten met Ko Itakura (Manchester City), Miguel Angel Leal (Villarreal), Alessio Da Cruz (Parma Calcio) en keeper Per Kristian Bratveit (Djurgardens IF). Voor de drie laatst genoemde spelers geldt dat FC Groningen de mogelijkheid heeft de optie tot koop te lichten, maar technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft tot juni de tijd hierover een beslissing te nemen.