<
>

Lewandowski mist belangrijke weken door blessure

Pro Shots

Robert Lewandowski staat de komende vier weken aan de kant door een knieblessure. Door de blessure mist de 32-jarige Pool een aantal zeer belangrijke wedstrijden.

Toppers Bayern

Lewandowski mist niet alleen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland, maar ook voor zijn club Bayern München komen er enkele cruciale duels aan. Zo speelt De Rekordmeister op aanstaande zaterdag de topper tegen RB Leipzig.

Vervolgens speelt de ploeg in de Champions League de kraker tegen Paris Saint-Germain. Lewandowski zal zowel de heenwedstrijd, als de return moeten laten varen. In de Bundesliga mist hij ook nog belangrijke wedstrijden tegen onder andere VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen.

Record Gerd Müller

De blessure betekent misschien ook dat het record van Gerd Müller langer zal blijven staan. 'Der Bomber' is in het bezit van het Bundesliga-record van meeste doelpunten in een seizoen. In het seizoen 1971-72 scoorde hij veertig keer voor Bayern.

Lewandowski maakte dit seizoen voor zijn Duitse club al 35 doelpunten in de competite. Hij zal dus nog zes doelpunten moeten maken om het record te verbreken, maar heeft daar dus vier weken minder de tijd voor.