<
>

Sparta verlengt met Smeets en laat Gravenberch gaan

Bryan Smeets Pro Shots

Bryan Smeets blijft bij Sparta. De Eredivisieclub heeft de optie in het aflopende contract van de 28-jarige middenvelder gelicht. Smeets is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sparta.

Smeets maakte vorig seizoen vier doelpunten in de Eredivisie, dit jaar staat de teller op twee goals. De Limburger, die eerder bij MVV, De Graafschap, SC Cambuur en TOP Oss speelde, was de laatste weken niet meer verzekerd van een basisplaats in het elftal van trainer Henk Fraser.

Gravenberch neemt afscheid
Danzell Gravenberch, de broer van Ajacied en Oranje-international Ryan Gravenberch, vertrekt na dit seizoen bij Sparta. "Hij wil volgend jaar iedere week in de basis staan, desnoods een treetje lager. We gunnen hem een transfer naar een club waar hij wel wekelijks aan spelen toe kan komen", zei Van Stee over de 27-jarige spits, die het bij Sparta vooral moet doen met invalbeurten. Gravenberch scoorde vier keer in de competitie.

Sparta verlengde vorige week al het contract van aanvoerder Adil Auassar. De club heeft ook de aflopende contracten van reservekeeper Tim Coremans (29) en de aan Go Ahead Eagles verhuurde aanvaller Bradly van Hoeven (20) verlengd. Jeugdinternational Deroy Duarte (21) sloeg een aanbieding van de club af.