<
>

WK-kwalificatie: Ronaldo witheet op Nederlandse arbitrage, België morst punten

Pro Shots

Nederland klom vanavond naar de derde plek in groep G door van Letland te winnen in de WK-kwalificatiereeks. In andere poules was er ook genoeg om te beleven. Zo kwam België in actie, gebeurde er van alles bij Servië - Portugal en probeerde Malta te stunten tegen Slowakije.

Servië en Portugal spelen gelijk na knotsgek duel

Portugal nam vandaag het voortouw in Servië. Na elf minuten was het al raak via Diogo Jota. Hij kopte van dichtbij binnen na een perfect afgemeten voorzet van Bernardo Silva. Nog voor de rust maakte Jota ook zijn tweede, waardoor de Portugezen met een 0-2 voorsprong naar binnen gingen voor de rust.

Na de pauze stelde Servië snel orde op zaken, want Aleksandar Mitrović kopte zijn ploeg een minuut na rust terug in de wedstrijd. Een kwartier later schoot, voormalig Groningen-speler, Filip Kostić Servië helemaal terug in de wedstrijd na een schitterende counter: 2-2. In de laatste minuut leek Cristiano Ronaldo de winnende te maken, maar de Nederlandse arbitrage beoordeelde dat de bal niet over de lijn was. Er was geen doellijntechnologie aanwezig. Ronaldo verliet kwaad het veld. Met één punt in plaats van drie.

Puntverlies voor België

De Belgen openden de WK-kwalificatiereeks met een sterke 3-1 zege op Wales. Vanavond speelde België tegen Tsjechië en het werd een zware kluif. De Tsjechen kwamen namelijk in de vijftigste minuut op een 1-0 voorsprong. Lang stond het niet achter, want Romelu Lukaku was tien minuten later goed voor de 1-1. Verrassend genoeg kon België niet doordrukken en liet het twee punten liggen in Tsjechië.

Malta stunt, maar geeft toch twee punten weg

Malta leek op weg naar een grote stunt tegen Slowakije. Met twee prachtige goals zette het de Slowaken flink te kijk in de eerste twintig minuten, maar na rust ging het alsnog mis. Voordat de tweede helft tien minuten onderweg was, stond Slowakije weer op gelijke hoogte. In het restant van de wedstrijd hielden de landen elkaar in evenwicht, met als resultaat een 2-2 gelijkspel.

Luxemburg verrast in Ierland

In Ierland vond er vanavond een grote verrassing plaats, want Luxemburg pakte de winst door een goal in de 85ste minuut. Gerson Rodrigues was de grote man met het enige doelpunt van de wedstrijd. Rodrigues speelde in 2017 en 2018 nog een aantal wedstrijden voor Telstar. In de Keuken Kampioen Divisie kwam hij tot drie goals.