<
>

Turkije en Montenegro foutloos aan de leiding in groep Oranje

Pro Shots

Nederland heeft de eerste drie punten van deze kwalificatiereeks binnen. Turkije en Montenegro pakten vandaag ook de volle buit, waardoor ze Oranje voorblijven met ieder zes punten.

Overtuigende zege Turkije

De Turken reisden af naar Noorwegen om het daar op te nemen tegen Erling Haaland en zijn consorten. Turkije kende een bliksemstart , want na vier minuten zette Ozan Tofun zijn land al op voorsprong. Binnen het halfuur werd de voorsprong vergroot naar 2-0 door een rake kopbal van Leicester City-verdediger Çağlar Söyüncü. Een kwartier na rust kwam aan alle twijfel een eind door een mooi schot van Tofun van buiten de zestien. Zijn tweede goal zorgde voor een verschil van drie doelpunten en de Noren kwamen dit niet meer te boven. Eindstand 0-3.

Zes punten voor Montenegro

De andere twee toekomstige tegenstanders van Nederland kwamen vanmiddag al in actie, Montenegro speelde in eigen land tegen Gibraltar en het deed goede zaken in dat duel. Het was dominant, maar ging toch slechts met een voorsprong van 2-1 rusten. Na rust liep Montenegro snel weg door in de 52ste minuut de 3-1 te maken. Het slotakkoord kwam op naam van Stevan Jovetić, die tien minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 4-1. Hij had vandaag maar één helft nodig om het net te vinden. Hij is tot nu toe de grote man bij Montenegro, want in de eerste kwalificatiewedstrijd was hij goed voor twee doelpunten,

Turkije en Montenegro foutloos

Het Turkse elftal is goed begonnen aan de WK- kwalificatie, want na Nederland versloeg het nu dus ook Noorwegen. Het heeft de twee grootste concurrenten nu al gehad zonder punten te verspelen en staat nu met zes punten bovenaan in groep G. Na twee duels is daarom de conclusie dat Turkije de beste uitgangspositie heeft.

Montenegro is ook nog foutloos in deze kwalificatiereeks, want eerder won het met 1-2 van Letland. De zes punten brengen het land voor nu op de tweede plaats in de poule.