<
>

Kritische Memphis en Frenkie de Jong richten vizier op Letland

Frenkie de Jong en Memphis Depay hebben donderdag nog eens teruggekeken op de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Turkije (4-2).

Memphis stak een dag naar de Turkse teleurstelling de hand in eigen boezem. "Wij moeten dit beter doen. Je kan de VAR erbij halen en de goal van Matthijs, maar de realiteit is dat we hebben verloren. We weten dat het beter kan." Memphis was ook niet tevreden over zijn eigen spel. "Ik moet efficiënter zijn, meer aanwezig in het spel. Dat moet gewoon beter."

Spits

Op de vraag of het zaterdag tegen Letland al tijd is voor 'Plan B' met Luuk de Jong in de spits en Memphis op links, had de aanvaller van Lyon een duidelijk antwoord. "Als ik naar de statistieken kijk, dan spreken die voor zich. Ik heb het de afgelopen 20-25 interlands als spits prima gedaan. Ik sta liever in de spits."

Waar de toekomst van 'spits' Memphis in clubverband ligt, is nog steeds niet duidelijk maar daar maakt de talisman van Lyon zich niet druk om. "Ik ben nog nooit in de situatie geweest dat ik transfervrij ben, dat is nieuw omdat ik niet weet waar ik heen ga. Maar ik geniet gewoon van het moment en ik hou alle opties open."

'Hebben Nederlang nodig'

Zaterdag zijn er tegen Letland 5.000 supporters aanwezig. Depay kan een grote glimlach niet onderdrukken als hij eraan denkt. "Daar ben ik superblij mee. Ik wil dat Nederland ook beseft dat we ze nodig hebben. Nu zijn het 5.000 man, dat zal wennen zijn, maar het is fantastisch. Het zal zeker tijdens de wedstrijd extra kracht geven."

'Heel slecht gevoel'

Middenvelder Frenkie de Jong sprak op de 'Day After' van een 'heel slecht gevoel' en ook hij was in de eerste plaats vooral zelfkritisch. "Voor mijn gevoel heb ik zelf ook echt niet genoeg gedaan en dat stak me wel het meest. Ik denk dat ik het spel veel te veel langs me heen heb laten gaan, normaal ben ik dominanter. Ik was ook slordiger dan normaal."

Na de valse start tegen Turkije heeft De Jong wel het besef dat er weinig meer fout mag gaan. "We hebben in principe alles in eigen hand, maar het is wel een slecht begin. We kunnen geen fouten meer maken."