<
>

Servische bondsvoorzitter stapt op na mogelijke banden met maffia, Pantelic neemt over

Pro Shots

Oud-Ajacied Marko Pantelic fungeert voorlopig als interim-voorzitter van de Servische voetbalbond. De 42-jarige Pantelic neemt de taken over van Slavisa Kokeza, die vanwege mogelijke banden met de maffia is vertrokken. Kokeza werd eind vorige maand ondervraagd door de politie, nadat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar een maffiabaas.

De Servische bond liet dinsdag weten dat Kokeza is opgestapt en dat vicevoorzitter Pantelic voorlopig zijn taken overneemt. De bond gaat een verkiezing uitschrijven voor een nieuwe voorzitter.

Pantelic speelde in het seizoen 2009-2010 voor Ajax. De Serviër, die al snel een cultheld werd in Amsterdam, maakte zestien doelpunten in de Eredivisie en won met Ajax de KNVB-beker. Pantelic stapte daarna over naar de Griekse club Olympiakos, waarmee hij drie keer kampioen werd.

Eerder dit jaar werden in Servië een vermoedelijke maffiabaas en zestien handlangers in Belgrado gearresteerd, op verdenking van drugshandel, moord en ontvoeringen. De politie kwam daarna in het onderzoek uit bij de bondsvoorzitter.