<
>

Tottenham uitgeschakeld na verrassende nederlaag in Zagreb

In misschien wel de meest enerverende week ooit in de clubgeschiedenis van Dinamo Zagreb is de ploeg van interim-trainer Damir Krznar erin geslaagd om Tottenham Hotspur uit te schakelen. Na een spectaculaire wedstrijd werd het na 120 minuten 3-0 voor de Kroatische ploeg en dat was genoeg om de 2-0 uitnederlaag weg te poetsen.

Mislav Oršić zal kanshebber zijn voor een standbeeld in de Kroatische hoofdstad. De behendige linksbuiten brak de wedstrijd in de tweede helft open. Na 52 minuten zorgde de 28-jarige aanvaller voor de openingstreffer, waarna hij in de 83ste minuut voor de 2-0 zorgde. Een verlenging bleek onafwendbaar.

In verlenging was het nogmaals Oršić die scoorde waardoor de ploeg op een 3-0 voorsprong kwam. Nadat de ploeg eerder Krasnodar uitschakelde is de zege op Tottenham een echte stunt te noemen. Zeker in een week waarin voormalig trainer Zoran Mamic voor meer dan vier jaar de cel in moet vanwege belastingfraude is een plek bij de laatste acht van de Europa League een enorme prestatie voor de club uit Kroatië.