<
>

Clubtopscorer Beukema beste speler van de derde periode

Sam Beukema is door Keuken Kampioen Divisie-trainers, aanvoerders én het publiek verkozen tot de beste speler van de derde periode. Daarvoor ontvangt Beukema een Bronzen Schild. De centrumverdediger van Go Ahead Eagles scoorde afgelopen periode drie keer en zijn ploeg verloor alleen van FC Volendam. .

Clubtopscorer worden is niet veel verdedigers gegeven, maar Beukema maakt dit seizoen goede kans om dat in Deventer te bewerkstelligen. Momenteel blijft Beukema met zeven doelpunten Go Ahead-spitsen Antoine Rabillard en Jacob Mulenga voor.

Het is een van de redenen waarom de 22-jarige Deventenaar werd verkozen boven NAC-speler Mounir El Allouchi, N.E.C.'er Jordy Bruijn en Roda JC-revelatie Patrick Pflücke in de derde periode. Robert Mühren (Cambuur) en Thomas Verheydt (Almere City FC) wonnen de prijs voor beste speler in de eerste en tweede periode. Spelers en trainers die al een Bronzen Schild hebben gewonnen, kunnen dat niet nog een keer doen. Beukema was zowel bij de coaches en spelers als het publiek de meest gekozen speler. Het publiek kon stemmen via ESPN.nl/bronzenschild.

Sonny Stevens beste doelman

Hetzelfde geldt voor de beste keeper: Sonny Stevens. De doelman van SC Cambuur werd verkozen boven Roda JC-keeper Jan Hoekstra, MVV-sluitpost Mike Havekotte en De Graafschap-doelverdediger Rody de Boer. Stevens incasseerde met Cambuur vier tegendoelpunten deze periode en hield vijf clean sheets.

Beste trainer van de derde periode is Go Ahead-trainer Kees van Wonderen. De ploeg uit Deventer kende een ongekende opmars na een kwakkelend seizoen. Tegen Volendam werd verloren en tegen Eindhoven gelijkgespeeld. De zeven andere wedstrijden werden gewonnen.

Bouchouari beste talent

Het grootste talent van de derde periode is Benjamin Bouchouari. De 19-jarige middenvelder van Roda JC baarde opzien met het mooiste doelpunt van speelronde 24, waar hij de Excelsior-defensie aan gort dribbelde om vervolgens te scoren. De Marokkaanse Belg is met zijn 1 meter 65 niet de grootste, maar in ieder geval wel het beste talent van de derde periode.

Met acht doelpunten werd Robert Mühren topscorer van de derde periode. Dat werd hij ook al in de tweede periode. Toen scoorde hij tien keer. Elías Már Ómarsson pakte de topscorerstitel in de eerste periode.