<
>

Stengs komt in vorm: "Nog niet tevreden, maar stijgende lijn te pakken"

Calvin Stengs is bezig aan een wisselend seizoen bij AZ. Na een lastige start met een blessure, een schorsing en ook het vertrek van trainer Arne Slot heeft de buitenspeler nu de smaak te pakken.

Stengs gaf in zijn laatste vier Eredivisie-wedstrijden drie assist en scoorde een keer. Toch is hij nog niet content. "Ik ben zeker niet tevreden, maar ik heb de stijgende lijn te pakken."

Vertrek Slot

Een reden voor zijn mindere periode dit seizoen ligt bij het ontslag van Slot bij AZ. "Ik denk dat ik er in de periode dat de trainer vertrok ook wel minder inzat", vertelt Stengs. "Ik heb toen wel meerdere mindere wedstrijden gespeeld voor mijn gevoel."

In de winterstop heeft Stengs alles op een rijtje gezet en met veel mensen gesproken. Zo sprak hij veel met familie en zijn zaakwaarnemers.

Ook ging hij op vakantie voor de nodige rust. Dat heeft hem zichtbaar goed gedaan. "Dat probeer ik nu te vertalen naar wedstrijden en in trainingen", zegt Stengs.

Ambities

De zaakwaarnemer van Stengs - Mino Raiola - bracht ook Justin Kluivert en onlangs Brian Brobbey al naar Leipzig. Is dat ook een logische stap voor de AZ-aanvaller? "Leipzig is een mooie club, maar ik heb hier nog een contract voor twee jaar."

Toch sluit hij een vertrek uit de Eredivisie zeker niet uit. "We gaan kijken wat er in de zomer gebeurt. Ik heb wel ambities en die durf ik ook uit te spreken", zo hint Stengs naar een eventuele transfer richting een van de top-5 competities van Europa.

Strijd om plek twee

Stengs is met AZ op alle fronten uitgeschakeld voor een prijs. Alleen de tweede plaats in de Eredivisie is nog in zicht. Daarvoor kan dit weekend een grote stap gezet worden.

AZ neemt het namelijk zondag om 14.30 uur in eigen huis op tegen PSV, een directe concurrent in de strijd om plek twee. De ploeg van Pascal Jansen staat drie punten achter de Eindhovenaren en kan het gat dus dichten.