<
>

Ajax begint met fitte Blind als middenvelder tegen Young Boys

Ajax begint met Daley Blind aan de return tegen Young Boys. De Amsterdammers wonnen het heenduel in de achtste finale van de Europa League met 3-0 van de koploper van Zwitserland. Volgens de UEFA gaat Blind spelen als middenvelder.

Edson Álvarez staat in het centrum geposteerd naar Lisandro Martinez. De terugkeer van Blind gaat dan uiteindelijk ten koste van Perr Schuurs, die zondag tegen PEC Zwolle nog in de basis begon. David Neres, die zondag uit voorzorg naar de kant werd gehaald, start ook net als zijn landgenoot Antony. Dusan Tadic is, zoals bekend in de Europa League, de spits.

Volledige opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Alvarez, Martinez, Tagliafico; Gravenberch, Klaassen, Blind; Antony, Tadic, Neres

Erik ten Hag kan vanavond opnieuw geen beroep doen op Noussair Mazraoui (geblesseerd), Jurriën Timber (ziek), Sébastien Haller (niet speelgerechtigd) en André Onana (dopingschorsing).

Winnen is de opdracht
Ajax komt dus met een goed resultaat naar Bern, maar Ten Hag zei op de persconferentie van woensdag: "Vorige week hebben we een heel goede wedstrijd gespeeld, maar daar kan de tegenstander van geleerd hebben", duidt de coach. "Ik weet zeker dat deze tegenstander beter kan".

Volgens Ten Hag rest er maar een taak voor de Amsterdammers in Zwitserland en dat is winnen. "We willen weer winnen. Dat is de opdracht en dat moet de eis zijn."

'Weinig twijfel'

Ryan Gravenberch keek gisteren met meer vertrouwen naar de return. "We kennen onze eigen kracht. Morgen moeten we het weer laten zien, maar er is weinig twijfel", vertelt de Ajax-middenvelder. "Ik kan met niet herinneren dat ik ooit een 3-0 voorsprong heb weggeven".

Naast de overtuiging zit het ook met de fitheid van Gravenberch wel goed. Het jonge talent speelt vrijwel alles voor de Amsterdammers, maar wil blijven gaan. "We hebben veel wedstrijden gespeeld, natuurlijk word je ook moe", geeft Gravenberch toe. "Maar je houd van voetbal, dus je blijft doorgaan. Na de wedstrijden kan ik lekker herstellen op de bank."