<
>

Gijs de Jong over proef met fans tijdens Oranje-Letland en toeschouwers op EK

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, is verheugd met het nieuws dat er 5000 toeschouwers aanwezig mogen zijn bij het WK-kwalificatieduel van Oranje met Letland.

Op 27 maart speelt het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena voor plaatsing voor het WK in Qatar. Daarbij mogen dus duizenden fans van de partij zijn. Deze moeten eerst kaarten kopen en vlak voor aanvang een sneltest ondergaan. Bij een negatief resultaat, mag diegene het stadion betreden.

De KNVB hoopt na dit experiment samen met de resultaten van de wedstrijden met fans in Almere en Nijmegen voldoende informatie te hebben om nieuw perspectief te bieden voor toeschouwers. "We hopen daarna zo snel mogelijk terug te gaan naar de 1,5 meter-duels uit september", zegt De Jong. "Vervolgens hopen we door te gaan met de opzet van de manier van het Fieldlab-evenement."

Bekerfinale

Fans van Ajax en Vitesse tijdens de bekerfinale volgende maand lijkt te optimistisch gedacht. "Ik vrees dat de bekerfinale te snel komt", aldus De Jong. De eindstrijd van de TOTO KNVB Beker is zondag 18 april om 18.00 uur in De Kuip.

Avondklok

De wedstrijd vangt om 18.00 uur aan in Amsterdam en duurt dus tot ongeveer 20.00 uur. De aanwezige toeschouwers krijgen geen uitzondering op de dan nog geldende avondklok. De Jong: "Woon je verder dan Eindhoven, dan is het verstandig een hotel in Amsterdam te boeken."