<
>

Van Lunteren maakt gevoelige overstap van Ajax vrouwen naar PSV vrouwen

Pro Shots

Desiree van Lunteren maakt komend seizoen de overstap naar PSV Vrouwen. De 28-jarige middenvelder komt over van Ajax Vrouwen, waar ze de afgelopen acht seizoenen speelde. Van Lunteren heeft een contract getekend voor twee jaar bij de Eindhovenaren. Het contract gaat vanaf 1 juli in.

Opmerkelijk

De overstap om van Ajax naar rivaal PSV te gaan, zou opmerkelijk genoemd kunnen worden. Van Lunteren begrijpt dat, maar vindt de keuze zelf logisch: “Ik kan me voorstellen dat het zo wordt gezien, maar voor mij is de keuze logisch. Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. Het eerste gesprek dat ik met PSV, de trainer en manager had, was erg positief. Daarna was de keuze vrij makkelijk. PSV is een mooie en grote club die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren.”

Met van Lunteren haalt PSV een zeer ervaren speler in huis. Ze speelde 84 interlands voor het Nederlands elftal en speelde al 229 in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, waarvan 177 wedstrijden voor Ajax. Verder speelde van Lunteren bij AZ, Telstar en bij het Duitse SC Freiburg.