<
>

De Jong: "We hebben geloof in een comeback tegen PSG"

Na de 1-4 nederlaag in Camp Nou leek FC Barcelona afgeschreven voor een plek in de kwartfinale van de Champions League. Sinds die nederlaag tegen Paris Saint-Germain is er bij de ploeg van Ronald Koeman veel veranderd en wordt er uitgekeken naar de return voor een comeback.

"Je moet beginnen met geloven", zegt Frenkie de Jong op de persconferentie voorafgaand aan de retun in Parijs. "Dus we geloven dat we een comeback kunnen maken en dat moeten we morgen laten zien. We hebben altijd het geloof dat we een comeback kunnen maken."

De middenvelder is in 2021 in bloedvorm. Dit kalenderjaar scoorde de 23-jarige middenvelder vijf keer. "Ik voel me hier goed en heb bijna geen last van blessures. Vorig jaar speelde ik ook veel. Het is belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken en ik hoop zo door te gaan."

Koeman heeft vertrouwen

"De bekerwedstrijd van vorige week heeft ons enorm veel vertrouwen gegeven", doelde Barcelona-coach Ronald Koeman op het tweede duel met Sevilla uit de halve finales van de Spaanse beker. Barcelona won na een 2-0-nederlaag bij Sevilla op eigen veld met 3-0 na verlenging.

"Maar een 2-0-nederlaag in een uitduel kun je niet vergelijken met een thuisnederlaag van 4-1. Dit is veel gecompliceerder. En bovendien: PSG is een enorm sterke tegenstander, een team dat de Champions League wil winnen. We moeten realistisch zijn, maar gaan er wel alles aan doen. Waar we ook spelen, we komen altijd het veld op om te winnen. Niets is onmogelijk", besluit Koeman.