<
>

Anita hoopt op Bazoer bij Curaçao: "Kan het elftal iets extra's geven"

Vurnon Anita kreeg vorige week groen licht om uit te komen voor het Curaçao van bondscoach Guus Hiddink. De 31-jarige middenvelder mag door een nieuwe regel van de FIFA wisselen van land.

Als een speler slechts drie wedstrijden voor één land heeft gespeeld mag een speler switchen. Anita speelde in 2010 onder Bert van Marwijk twee oefenduels en één EK-kwalificatieduel voor het Nederlands Elftal en mag daardoor nu uitkomen het land waar hij geboren is, met als doel: uitkomen op het WK. "Dat een droom, we moeten stap voor stap kijken, maar het zou zeker iets groots zijn"

“Hopelijk kan mijn familie op Curaçao mij na de coronatijd van dichtbij zien, dus dat geeft wel een goed gevoel”, vertelt de middenvelder van RKC trots. Ook sprak hij al met bondscoach Guus Hiddink. “Hij heeft mij ook gefeliciteerd, het was een goed gesprek.”

Anita hoopt op Bazoer en Chong

Anita heeft dus voor Curaçao gekozen, en er komen nog meer spelers in aanmerking voor de nationale ploeg. “Bazoer twijfelt nog, Chong zou kunnen, bij Ajax heb je ook nog een paar talenten lopen die een keuze moeten maken. Dat is aan ieder voor zich. Sommigen hebben nog kans op het Nederlands elftal, ik denk dat ze dan eerder voor het Nederlands elftal kiezen.”

Maar Anita hoopt dat hij Bazoer kan verwelkomen bij de nationale ploeg van Curaçao. “Hij is een heel goede speler, die iets extra’s kan geven aan het elftal.”

Carrière als rapper

Afgelopen tijd werd ook duidelijk dat de ex-ajacied druk is op muzikaal gebied. “Wie weet komen er snel releases uit. Ik kan nog geen datum noemen maar er komen wel dingen aan.” Collega-voetballers Quincy Promes, Memphis Depay en Eljero Elia zijn ook druk met een muzikale carrière maar een samenwerking laat nog even op zich wachten. “Wie weet wat er ooit tot stand kan komen maar er ligt nu niks.”