<
>

Pieters slachtoffer online misdragingen na puntenverlies van Arsenal

Pro Shots

Verdediger Erik Pieters is het slachtoffer geworden van online misdragingen, zo heeft zijn club Burnley naar buiten gebracht. Beledigingen via internet in de richting van voetballers, met name racistisch getint, zijn de laatste tijd een belangrijk onderwerp van gesprek in Engeland.

"We zijn op de hoogte van online misdragingen in de richting van Pieters na afloop van de wedstrijd van gisteren", schreef Burnley zondag op Twitter. "Dank iedereen die het heeft opgemerkt. We staan in contact met alle betrokken partijen en bieden Erik en zijn familie hulp aan."

Redding met de schouder

De ingevallen Pieters kreeg in de slotfase van het thuisduel met Arsenal (1-1) een rode kaart omdat hij met zijn arm een bal van de lijn zou hebben gehaald. Na het raadplegen van de VAR concludeerde de scheidsrechter echter dat Pieters geen hands had gemaakt en daardoor werd de rode kaart ingetrokken en de penalty niet toegekend.

Engelse clubs en bestuurders dringen er bij sociale media al lange tijd op aan het probleem waarbij gebruikers anoniem voetballers kunnen beledigen aan te pakken. De 32-jarige Pieters voetbalt sinds 2019 bij Burnley, de nummer 15 van de Premier League.