<
>

Groningen mist clubtopscorer Strand Larsen tegen Ajax

Pro Shots

Jørgen Strand Larsen mist zondag de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Ajax. De Noorse clubtopscorer heeft nog te veel last van een enkelblessure die hij zondag opliep tijdens het gewonnen duel met Fortuna Sittard (1-0).

Strand Larsen maakte in de rust plaats voor Paulos Abraham, die het enige doelpunt maakte. Voor Gabriel Gudmundsson, Arjen Robben en Azor Matusiwa komt het duel met de koploper van de Eredivisie ook nog te vroeg.

Achter de naam van Ahmed El Messaoudi staat nog een vraagteken. Hij heeft de training wel weer hervat, na blessureleed. "Als Ahmed zondag niet haalt, verwacht ik hem er volgende week zeker wel weer bij," laat trainer Danny Buijs weten op de website van zijn club.

"Nederlands voetbal moet Ajax dankbaar zijn"

Buijs staat met zijn ploeg voor een zware opgave in Amsterdam. "In best wel veel gebieden in Nederland is men wat anti-Ajax, maar ik denk dat we Ajax de afgelopen jaren dankbaar kunnen zijn als Nederlands voetbal zijnde voor hetgeen zij presteren", zegt hij. "Zeker Europees. In Nederland tonen ze aan dat ze de beste zijn, maar ook Europees gezien hebben ze heel veel punten voor Nederland binnengehaald. Daar profiteren we met z'n allen van."