<
>

Ajax met Timber en Schuurs, Schöne en De Jong tegen oude liefde

Pro Shots

Ajax start met Perr Schuurs centraal achterin en Jurriën Timber als rechtsback in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Oud-Ajacieden Lasse Schöne en Siem de Jong staan aan de aftrap bij sc Heerenveen.

Bij Heerenveen verder geen verrassingen in de basiself. De Amsterdammers moeten het opnieuw doen zonder Noussair Mazraoui en de geschorste Nico Tagliafico.

Brian Brobbey is niet wedstrijdfit en ontbreekt in Friesland. Devyne Rensch speelt ook niet achterin bij Ajax, waar dus wel Timber en Schuurs staan.

Trainer Erik ten Hag liet dinsdag weten dat hij overwoog om spelers als Oussama Idrissi en Sean Klaiber een basisplaats te geven. Het duo begint echter op de bank in het Abe Lenstra Stadion.

Dinsdagavond bereikte Vitesse de finale door in het laatste kwartier af te rekenen met VVV-Venlo. De finale tussen Vitesse en de winnaar van deze halve finale vindt plaats op zondag 18 april.

Volledige opstellingen:

sc Heerenveen: Mulder, Van Hecke, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Schöne, Halilovic, J. Veerman, De Jong; H. Veerman, Van Bergen.

Ajax: Stekelenburg, Timber, Schuurs, Martínez, Blind; Alvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

De halve finale sc Heerenveen - Ajax is om 21.00 uur LIVE te zien op ESPN en ESPN Watch